torsdag 18 juli 2013

Lyxiga friluftsprylar (del 2)

Att fjällvandra i skjorta är ofta att rekommendera. Den kan knäppas upp i halsen för att vädra, ärmarna kan kavlas upp om det blir för varmt och kragen kan vikas upp om det blåser kallt. Vi Jägare går ju alltid i våra scoutskjortor, så valet är egentligen ganska enkelt.

Den vanliga bomullsskjortan fyller sin funktion, även om den torkar ganska långsamt. Det problemet löser man med en tunn t-shirt i funktionsmaterial som man bär under. De tidigaste modellerna av den nya scoutskjortan hade problem med färgen, vilket gjorde att skjortan bleknade av svett och sol redan under hajkens första dagar. Om din skjorta skulle blekna under hajken, kolla upp möjligheten att få den reklamerad!
Den bästa uppfinningen sedan ost på tub!

Funktionsskjortan är en lyxlösning i allra högsta grad, även om den är prisvärd jämfört med "riktiga" friluftsmärken. Den är gjord i polyamid och har en mängd egenskaper som gör den överlägsen alla bomullsskjortor. En skjorta som du gått med under dagen torkar på ungefär åtta minuter, vilket gör att du lätt kan hoppa över att bära funktionströjan under och därmed spara vikt. 

Den går absolut att ha på vanliga scoutmöten hemma i kåren, även om den inte är lika snyggt insvängd som bomullsskjortan.

Skjortan kostar 445 kronor och köps på scoutshop.se


->>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar