tisdag 16 juli 2013

Lyxiga friluftsprylar (del 1)

Vi på Jägarna vill verkligen påpeka att friluftsliv handlar om naturupplevelser och inte om prylar. Sakerna man bär med sig är ett medel för att kunna genomföra vandringen säkert och någorlunda bekvämt. Som bekant är det ju visserligen viktigare att vissa saker såsom kängor och ryggsäck fungerar bra än att ens mössa ska vara av 100% ull, eller att man har ett regnställ för 6999:-.

Men man vill ju ha bra grejer. Saker som aldrig går sönder, som bara funkar och som alltid håller en torr och varm. Ibland vill man även lyxa till det och skaffa saker som man egentligen inte behöver, som den friluftsnörd man är.

Ett bra exempel på en fantastiskt lyxig pryl för den inbitne friluftsnörden är Icebreakers – underkläder i 100 % ull.  Kostar verkligen skjortan (höhö), men det är riktigt härligt att ha, först och främst av två anledningar:

1. De torkar direkt! Att undvika att vara blöt är en mänsklig drift, och att gå i blöta bomullstrasor en hel hajk är ganska påfrestande (skav och andra obehagligheter, t.ex.).

2. De håller sig fräscha. Hela hajken. ’Nuff said.


Nackdelen är att du blir 399 kronor fattigare för ett par, i alla fall om du är kille. Det kostar lite mindre om du är tjej. Finns att köpa på Naturkompaniet.

->>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar